ДПС обяви, че ще внесе в деловодството на Народното събрание законопроекти

...
ДПС обяви, че ще внесе в деловодството на Народното събрание законопроекти
Коментари Харесай

ДПС предлага конституционни промени |

Движение за права и свободи разгласи, че ще внесе в деловодството на Народното събрание законопроекти за конституционни промени, които ще покриват условията и рекомендациите на ЕС. 

Лидерът на парламентарната група Йордан Цонев разгласи, че също така за Движение за права и свободи ще е приоритет работата в още три направления - промени в антикорупционното законодателство, в обществената сфера и за възстановяване на бизнес средата. 

Първата група законопроекти предлага конституционни промени, а втората - начинания по отношение на антикорупционното законодателство:

" Още преди Народното събрание обявихме, че ще подкрепим всички начинания за нулева приемливост на държавното управление към корупцията. Нашата парламентарна група, ръководителят и управлението поискахме да бъдат разследвани всички случаи на така наречен " златни паспорти ", разгласи Цонев. 

Движение за права и свободи внасят и законопроект за изменение на Закона за публичните поръчки:

" Разбрахме от изпълнителната власт, че в предходни държавни управления се е осъществявала корупция посредством " инхаус " поръчки. Тъй като виждаме, че държавното управление е заето с други работи, ще им помогнем. Движение за права и свободи в никакъв случай не е работило посредством " инхаус " процедури ", сподели водачът на парламентарната група на Движение за права и свободи. 

По думите му Движение за права и свободи ще внесе и законопроект за промени в Закона за обществените финанси, с цел да се " затвори опцията " разноски през джипката ", който е станал " по този начин известен " израз през последните години. 

" Ще вземем и ограничения за възстановяване на бизнес средата. Трябва да се промени Закона за поощряване на вложенията. "

След изказването си Йордан Цонев отхвърли да дава отговор на въпроси от медиите. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР